Primăria Comunei Filipesti se numără printre cele 495 de unități-administrativ teritoriale care au primit aprobare de la Administația Fondului de Mediu (AFM)

Primăria Comunei Filipesti se numără printre cele 495 de unități-administrativ teritoriale care au primit aprobare de la Administația Fondului de Mediu (AFM) pentru derularea programului de casare a autovehiculelor uzate, „Rabla local”. AFM a publicat luni, 12 iunie, lista UAT-urilor eligibile, în urma evaluării dosarelor depuse de autoritățile publice locale

Urmează să se lanseze/deschidă platforma Administrației Fondului de Mediu pentru înscrierea cetățenilor în program.

AFM a aprobat pentru Comuna Filipesti o finanțare în valoare de 120.000 lei, echivalentul a 50 de autoturisme uzate, care îndeplinesc condițiile de casare. 

Prin acest program se vor putea casa mașini mai vechi de 15 ani, fără obligația de a cumpăra una nouă, primindu-se pentru casare suma de 3.000 lei. Această sumă este compusă din finanțarea AFM de 2.400 lei și finanțarea de 600 lei susținută de la bugetul local.

Solicitanții trebuie să aștepte anunțul de deschidere din partea AFM şi de-abia apoi se pot înscrie prin intermediul aplicației informatice puse la dispoziție exclusiv de AFM.

Etape/pași de urmat de către solicitanți:

  • Să consulte site-ul AFM (www.afm.ro), al Ministerului Mediului (www.mmediu.ro) și al Primăriei Filipesti) pentru a afla când se lansează/deschide platforma AFM pentru înscrierea cetățenilor în program;
  • Să se înscrie în platforma AFM, pe pagina de internet www.afm.ro la secțiunea „Programe de finanțare”. Documentele justificative vor fi prezentate Primăriei Filipesti, ulterior înscrierii.

După lansarea platformei și înscrierea persoanelor fizice în program, lista cu persoanele înscrise va fi transmisă fiecărei primării. Solicitanții vor prezenta primăriei documentele justificative de eligibilitate și se va încheia un contract de finanțare între instituție și cetățean. Urmează predarea autoturismului la un centru de preluare, după care se radiază autoturismul din circulație. 

Conducerea Primăriei Filipești, Primar, Lungu Petrică!